tørrede krydderier som hvidløgspulver, oregano, persille, flagesalt
Tilberedning
Brødcroutoner på panden:
Skær brødet ud i tern, vend dem i raps- eller olivenolie tilsat de ønskede krydderier. Jeg bruger til opskriften lidt hvidløgspulver, tørret oregano, persille og flagesalt.
8 skiver franskbrød, toastbrød eller lignende, rapsolie, tørrede krydderier som hvidløgspulver, oregano, persille, flagesalt
Steg dem gyldne og sprøde på en varm stegepande.
Lad dem køle helt af på en bagerist så de bevarer deres sprødhed. Tip: Eventuelle rester kan gemmes i en tætsluttende beholder.
Cæsardressing:
Hæld æggeblommer, parmesan, sennep, hvidløgsfed, citronsaft og eventuelt ansjosfileter i et blenderglas og blend dem godt sammen.
Tilsæt rapsolien i en tynd stråle imens der stadig blendes. Kør indtil du får en tyk og cremet konsistens.
1 dl rapsolie
Tilsæt en lille smule vand ad gangen imens du blender indtil du får den ønskede konsistens på dressingen. Pas på dressingen ikke blir for tynd!
Lidt vand
Smag dressingen til med salt og friskkværnet peber.
salt, friskkværnet peber
Dressingen skal opbevares på køl indtil den skal spises.
Sådan samler du cæsarsalaten:
Steg kyllingeinderfileterne eller brysterne på en pande i en smule olie. Krydr med salt og friskkværnet peber.Husk at fjerkræ altid skal gennemsteges. Kyllingebryster skal have længere stegetid end inderfileter. Tjek evt at kødet er hvidt i midten - så er det gennemstegt.
350 g kyllingeinderfilet, salt, friskkværnet peber, olivenolie
Skyl salatbladene grundigt, dup eller slyng dem tørre og riv dem i mindre stykker.
4 små romainesalat
Læg salatbladene i bunden af en dyb tallerken, top med stykker af den stegte kylling (der gerne må være lun), de sprøde brødcroutoner, lidt af cæsardressingen og slut af med at høve lidt parmesanspåner henover og til sidst lidt friskkværnet peber.
parmesanflager
Server resten af dressingen og de sprøde brødcroutoner i små skåle ved siden af.