Butterflykylling med spinat og kartofler - sund og lækker aftensmad til hele familien.
Antal 4personer
Ingredients
1stkbutterflykylling ca 1250 gram
Lidtolivenolie (til stegning)
1spsksmør (til stegning)
2stkskalotteløg - groftsnittede
4fedknuste hvidløg eller 1 stk solo - fintsnittet
500gramsmå kartofler - halverede
2store spsksoltørrede tomater i olie
3dlkyllingebouillon (1 bouillonterning opløst i vand)
2dlmadlavningsfløde eller kokosmælk
1stor spskgurkemeje
1stor spsktørrede krydderier f.eks. Rotisserie Chicken Rub fra EpicSpice eller en blanding af oregano, timian og rosmarin.
Lidtfriskkværnet peber og flagesalt
1stor håndfuldfrisk spinat - skyllet og duppet tørt
Tilberedning
Har du en stor stegegryde eller pande, der kan gå i ovnen så bruger du den. Jeg har en stor stegegryde med låg og den er uundværlig!
Varm ovnen op til 200 grader.
Varm olie op med en lille smule smør og brun butterflykyllingen med skindsiden nedad indtil den har fået en fin gylden stegeskorpe.Det er her butterflykyllingen rigtig kommer til sin ret, fordi den med sin flade form er meget lettere at få sprød.Kyllingen skal ikke steges færdig, da en kommer ind i ovnen senere.
Løft kyllingen over på en tallerken - men lad endelig være med at vaske gryden/panden op. Stegeresterne gir dejlig smag til resten af retten.
Læg skalotteløg i skiver, hvidløg, soltørrede tomater og kartoflerne (husk at skære dem i halve eller kvarte alt efter deres størrelse) ned i gryden/panden og sauter dem grundigt.
Tilføj krydderier, bouillon og madlavningsfløde - rør rundt og lad det koge op.
Fordel de friske spinatblade rundt i gryden/panden og pres dem lidt ned med en gaffel, så de kommer ind under saucen.
Læg herefter kyllingen ned i saucen og dæk med staniol eller låg. Sæt gryden/panden ind i ovnen og lad retten stege færdig herinde.Stegetiden afhænger del af kyllingens og kartoflernes størrelse og hvor længe du har stegt dem på panden.Jeg tjekker kylling og kartofler med en kødnål efter 30 minutter. Er kartoflerne møre og er kødet begyndt at løsne sig fra lårbenet og saften er klar - så er i klar til at spise!
Egentlig behøver du ikke servere ekstra tilbehør, men vi spiser alligevel gerne en hel enkel grøn salat sammen med.