150gramsoltørrede abrikoser skåret i tynde strimler
2store spsksoltørrede tomater - grofthakkede
½stkrødløg skåret i tynde både
2spskbredbladet persille - grofthakket
2spskfrisk mynte - kun bladene
3-4spsksorte oliven uden sten(Jeg bruger altid de store saftige Kalamataoliven.)
½håndfuldpinjekerner - til drys på den færdige salat
Ingredienser til dressingen:
1stkcitron (saften plus skal der rives fint)
2-3spskolivenolie
Lidtsalt og friskkværnet peber
1niptørret chili fx D'espelette
Tilberedning
Kog bulguren efter anvisning på pakningen og hæld den ud på et stort fad.
Rør ingredienserne sammen til dressingen og vend den med den lune bulgur, så smagene kan trække ind.
Rist pinjekernerne på en tør pande til de får en flot gylden overflade. Sæt dem til side.
Snit abrikoserne i strimler, rødløgene skæres i tynde både, halvér evt de sorte oliven, har du soltørrede tomater i store stykker, skæres de i mindres tykker.Hak den bredbladede persille groft.Fjern stilkene fra de friske mynteblade.
Vend abrikoser, rødløg, sorte oliven og de friske krydderurter i bulguren og lad den gerne trække 15 minutter inden den serveres.Lige før du serverer bulgursalaten drysser du de ristede pinjekerner henover.
Tip: Du kan fint lave bulgursalten i forvejen og opbevare den på køl. Vent i så fald med at vende de friske krydderurter i til lige før servering, så de fremstår helt friske. Vent også med at drysse de ristede pinjekerner henover indtil lige før servering, da de ellers blir bløde.