Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Brun sovs
Antal
4
personer
Forb. tid:
5
minutter
min
Tilb. tid:
10
minutter
min
Samlet tid:
15
minutter
min
Ingredients
25
g
smør
3
spsk
hvedemel
3
dl
stegesky, fond eller bouillon
1
dl
kartoffelvand
(evt lidt ekstra til at justere konsistensen med)
1
dl
piskefløde
(eller madlavningsfløde)
salt
(tilsmagning)
friskkværnet peber
(tilsmagning)
Evt. 1
spsk
ribsgele
(kan udelades)
Evt
kulør
(gir farve til sovsen)
Tilberedning
Smelt smørret i en gryde og rør hvedemelet i.
25 g smør,
3 spsk hvedemel
Bruger du stegesky skal den sies for stegerester.
Lad melblandingen blive let gylden, så melsmagen forsvinder inden du begynder at piske stegesky/bouillon/fond og kartoffelvandet i.
3 dl stegesky, fond eller bouillon,
1 dl kartoffelvand
Tilføj fløde og lad soven koge op nogle minutter.
1 dl piskefløde
Smag til med ribsgele, salt og friskkværnet peber.
salt,
Evt. 1 spsk ribsgele,
friskkværnet peber
Savner sovsen farve, kan du tilsætte et par dråber kulør.
Evt kulør