8skiverfranskbrød, toastbrød eller andet brød (Jeg har her brugt toastbrød fra Pågen.)
3spskolivenolie(Alternativt: Rapsolie)
2tsktørrede krydderier f.eks. hvidløgspulver, oregano, persille.
Lidtflagesalt
Kokkens noter
Tip til opskriften:Skal du lave brødcroutoner til supper eller retter, hvor der i forvejen indgår parmesan, smager de hjemmelavede brødcroutoner skønt, hvis olie- og krydderiblandingen tilsættes lidt revet parmesan.
Tilberedning
Tilberedt i ovn:
Varm ovnen op til 220 grader (over- og undervarme)
Skær eventuelt kanterne fri for skorpe, hvis du ønsker en finere snitflade.
Skær dem herefter i firkanter og vend dem i olivenolie eller rapsolie samt de ønskede krydderier.
Fordel dem på en bageplade, så de ikke ligger ind over hinanden.
Bag dem i ca 15 minutter eller indtil de er sprøde og gyldne. Du behøver ikke vende dem undervejs.
Lad dem køle helt af på en bagerist, så de bevarer deres sprødhed.
Tilberedt på panden:
Skær eventuelt kanterne fri for skorpe, hvis du ønsker en finere snitflade.
Skær dem herefter i firkanter og vend dem i olivenolie eller rapsolie samt de ønskede krydderier.
Varm lidt smør eller olivenolie op i en stor pande og rist brødstykkerne til de er sprøde og får en flot gyldenbrun farve. Vend dem lidt undervejs, så de blir ensartet sprøde og gyldne på alle sider.
Lad dem køle helt af på en bagerist, så de bevarer deres sprødhed.