Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Broccolisalat
Antal
4
personer
Forb. tid:
15
minutter
min
Tilb. tid:
15
minutter
min
Samlet tid:
30
minutter
min
Ingredients
1
broccoli
100
g
bacon i tern
1
lille
rødløg
1
lille
rødt æble
1
håndfuld
rosiner
½
håndfuld
solsikkekerner
(eller græskarkerner)
evt ½
håndfuld
tørrede tranebær
(kan udelades)
Dressing:
3
dl
creme fraiche 18%
½
dl
mayonnaise
2
tsk
sukker
salt
(tilsmagning)
friskkværnet peber
(tilsmagning)
citronsaft
(tilsmagning)
Tilberedning
Skyl broccoli'en og bræk den i mindre buketter. Læg dem i et dørslag eller sigte og overhæld dem med kogende vand. Dryp dem godt af.
1 broccoli
Steg bacontern sprøde på en pande og læg dem over på et stykke fedtsugende papir.
100 g bacon i tern
Snit rødløg og æbler i tynde både eller tern.
1 lille rødløg,
1 lille rødt æble
Rør creme fraiche, mayonnaise sammen med sukker og smag dressingen til med salt, friskkværnet peber og lidt citronsaft.
3 dl creme fraiche 18%,
½ dl mayonnaise,
2 tsk sukker,
salt,
friskkværnet peber,
citronsaft
Læg de godt afdryppende broccolibuketter i en skål sammen med de sprøde bacontern, fintsnittede rødløg, æbler, rosiner, solsikkekerner og evt. tørrede tranebær og vend det hele godt sammen med dressingen.
1 håndfuld rosiner,
1/2 håndfuld solsikkekerner,
evt 1/2 håndfuld tørrede tranebær
Opbevares på køl indtil servering. Broccolisalaten kan holde sig på køl i op til 3 dage.