Go Back
Udskriv
Opskriftsbillede
Equipment
–
+
servings
Bønnesalat
Antal
4
personer
Forb. tid:
10
minutter
min
Tilb. tid:
4
minutter
min
Samlet tid:
14
minutter
min
Ingredienser
400
g
grønne bønner
(friske eller frosne)
2
tsk
salt
80
g
soltørrede tomater i olie
1
rødløg
30
g
ristede pinjekerner
(alternativt: ristede solsikkekerner)
100
g
feta
Dressing:
3
spsk
olivenolie
½
spsk
grov sennep
2
spsk
æblecidereddike
1
spsk
flydende honning
salt
(tilsmagning)
friskkværnet peber
(tilsmagning)
Tilberedning
Dressing:
Alle ingredienserne til dressingen piskes eller rystes godt sammen. Smag dressingen til med salt og friskkværnet peber.
Bønnesalat:
Kog bønnerne i 4 minutter i letsaltet vand.
Hæld straks vandet fra og overhæld dem med iskoldt vand, så kogningen stopper.
Dup dem tørre i et rent klæde og snit dem i mundrette stykker.
Hak de soltørrede tomater groft.
Snit rødløget fint.
Rist pinjekernerne på en tør pande til de får en gylden overflade. Lad dem køle af.
Vend de afdryppede bønner med halvdelen af dressingen og arranger dem på et serveringsfad.
Fordel soltørrede tomater og smuldret fetaost henover.
Slut af med at dryppe resten af dressingen over og drys med de ristede pinjekerner.