400 grammodne, faste blommer (vægt beregnet uden sten)
3spskbrun farin
1stor tskvaniljesukker
¼dlmørk rom eller Amaretto(Kan udelades, hvis du ønsker en alkoholfri dessert)
Ca 2tskkartoffelmel (til at jævne med)(Mængden kan variere alt efter hvor meget saft dine blommer afgiver.)
Sprød crunch i to versioner
10-12stkmakroner, der knuses let
Eller:
50gramnødder f.eks. hasselnødder og mandler - grofthakket
50gramæblekagerasp
2-3spskkokosmel
25gramsmør
Evt lidtsukker, hvis du ønsker en sødere nøddeknas
Nem råcreme:
2stkæggeblommer
40gramsukker
1tskvaniljesukker
1.5dlpiskefløde
Tilberedning
Sådan laver du de marinerede blommer:
Halver og udsten blommerne og læg dem i en gryde sammen med sukker og vaniljesukker. Kog dem ved middel varme indtil blommerne er tilpas møre.Tag gryden af varmen og hæld rom eller Amaretto henover blommerne og lad dem afkøle lidt inden de sættes på køl indtil de skal serveres.
Sådan laver du den sprøde chrunch:
Smelt smørret i en pande uden at det blir brunt. Tilføj sukker, æblekagerasp, grofthakkede nødder og kokosmel. Rist det hele godt igennem til det blir sprødt og gyldent. Hæld blandingen over på et stykke bagepapir og lad det køle helt af.
Sådan laver du råcremen:
Pisk æg med sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps.
Pisk fløden til en luftig flødeskum og vend flødeskum og æggesnaps forsigtigt sammen.
Sådan samler du blommetriflien:
Find nogle fine glas, der egner sig til dessertanretninger.
Læg lagvis sprød crunch, blommer og råcreme i glassene. Slut af med råcreme og en enkelt blomme på toppen.Server straks eller opbevar på køl indtil servering.