700gramblommer uden sten(Jeg har brugt sorten "Opal" men alle blommer kan bruges.)
225gramsyltesukker(Du kan bruge almindeligt sukker eller et sukkeralternativ og selv tilsætte melatin.)
1stor spskvaniljesukker(Eller en hel stang vanilje.)
Tilberedning
Skær blommerne i halve og fjern stenene. Skær herefter blommerne i kvarte eller mindre alt efter hvor store dine blommer er.
Læg blommer, syltesukker og vaniljesukker ned i en gryde og kog ved middel varme blommerne godt igennem til de er møre og bløde.
Ønsker du en helt ensartet marmelade, kan du køre den jævn og ensartet med en stavblender.
Vask glassene grundigt med varmt vand og opvaskemiddel og hæld derefter kogende varmt vand i dem, så de er helt rene.
Hæld den varme marmelade over på de rene glas og sæt straks låg på.Lad dem køle af og opbevar dem herefter på køl.
OBS: Når jeg bruger syltesukker virker det som et let konserveringsmiddel. Derfor tilsætter jeg ikke Atamon. Hvis du vil søde med almindeligt sukker eller et sukkeralternativ, skal du overveje selv at tilsætte lidt Atamon, hvis du ønsker en længere holdbarhed eller opbevaring uden for køleskabet.