100gramsukker(Evt mere alt efter hvor søde blommerne er)
1dlvand
1stor tskvaniljesukker
½dlvand (til at røre kartoffelmelet ud i)
1spskkartoffelmel
2tsksukker som drys
Forslag til tilbehør:
Lidtvaniljeis, flødeskum, creme fraiche eller mælk
Tilberedning
Skær blommerne i halve eller kvarte alt efter hvor store de er.
Læg dem i en gryde sammen med vand, sukker og vaniljesukker og kog grøden godt igennem - ca 20 minutter.
Smag grøden til og tilføj evt ekstra sukker om nødvendigt.
Rør kartoffelmelet ud i vandet.
Tag gryden af varmen og rør jævningen i. Herefter kå grøden ikke koges igen!Obs.: Når grøden afkøles tyknes den yderligere, så pas på med at tilføje ekstra jævning.
Hæld grøden over i en varmetålende skål, drys overfladen med et tyndt lag sukker og stil den til afkøling i køleskabet.
Server den helt afkølede grød med vaniljeis, flødeskum eller bare lidt mælk.