Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Blomkålssuppe
Antal
4
personer
Samlet tid:
20
minutter
min
Ingredients
Blomkålssuppe:
800
gram
blomkål
1
stort
gult løg - groftsnittet
2
fed
hvidløg - fintsnittet
1
ltr
grøntsagsbouillon (kogende vand plus 2 terninger)
2
dl
piskefløde
(Alternativt: Madlavningsfløde eller vegansk produkt)
Lidt
salt og friskkværnet peber til at smage til med
Lidt
olivenolie til at stege i
Topping:
150
gram
bacon i tern
½
bundt
persille - fintsnittet
Evt. ½
dl
græskarkerner - fintsnittede
(Alternativ: Valnøddekerner, solsikkekerner, hampefrø)
Tilberedning
Skær blomkålen i små buketter (stokken fjernes).
Snit løget groft og hvidløget fint.
Varm olivenolien op i en stor gryde og sauter løg og hvidløg så løgene blir klare uden at de tager farve.
Tilføj herefter blomkålen og lad den stege ved svag varme i 5-6 minutter.
Herefter tilføjer du grøntsagsbouillon - 2 bouillonterninger der opløses i kogende vand.
Lad suppen koge 10 minutter til blomkålen er helt mør, hvorefter du tilføjer piskefløden og smager suppen til med salt og friskkværnet peber.
Blend suppen i blender eller med stavblender til den blir glat og fløjlsblød.
Server med sprødstegte bacontern, fintsnittet persille og evt lidt fintsnittede græskarkerner for ekstra knas.