350gramblåbær(Alternativt: Brombær, hindbær eller en kombination)
2spskrørsukker(Alternativt: Hvidt sukker)
1tskvaniljesukker
Crumble:
150gramkoldt smør skåret i tern
200gramhvedemel
50gramhavregryn
50gramkokosmel
150gramrørsukker
2tskvaniljesukker
1stkæg
Tilbehør:
Blåbær crumble smager dejligt med letpisket flødeskum, god vaniljeis eller creme fraiche.
Tilberedning
Tænd ovnen på 200 grader (varmluft)
Bland alle de tørre ingredienser til crumblen og tilføj de kolde smørterninger sammen med ægget.
Smuldr dejen sammen til en grov og løs dej.
Fordel lidt under halvdelen af dejen i bunden af det ildfaste fad og tryk den let til. Du behøver ikke smøre fadet forinden, da dejen indeholder så meget fedtstof.
Fordel blåbær (eller andre bær) henover dejen, bland rørsukker og vaniljesukker og drys det henover bærrene.
Slut af med at fordele resten af crumble-dejen henover bærrene.
Bag i midten af ovnen i ca 15 minutter til overfladen er sprød og gylden.
Lad kagen køle en smule af inden den serveres med letpisket flødeskum, en god vaniljeis eller creme fraiche.