Rens rabarberne, skær dem i 1 cm stykker og vend dem i 2 spsk sukker. Stil dem til side.
450 g rabarber (friske eller frosne), 2 spsk sukker
Smelt smørret og lad det køle af.
150 g smør
Pisk æg, sukker og vaniljesukker tykt og luftigt. Det tager mindst 10 minutter.
3 æg str M/L, 150 g sukker, 2 tsk vaniljesukker
Bland hvedemel og bagepulver.
225 g hvedemel, 2 tsk bagepulver
Rør det smeltede og afkølede smør ind i æggemassen.
Vend med en dejskraber hvedemel/bagepulver i uden at røre for meget - så slår du luften ud af dejen.
Hæld dejen over i en smurt bradepande eller beklæd den med bagepapir.
Fordel rabarberstykker henover dejen og bag den på næstsidste ovnrille i 25 minutter.
Lav imens marengsen klar: I en helt ren skål, piskes æggehvider, sukker og et nip salt helt stive og seje. Du skal kunne vende skålen på hovedet uden at noget falder ud.
3 æggehvider, 1 nip fint salt, 175 g sukker
Tag kagen ud af ovnen og fordel marengsmassen over kagen. Sæt den tilbage i ovnen (igen på næstnederste ovnrille) og bag kagen færdig i ca 20 minutter til marengsen er let gylden på overfladen, men stadig blød inden i.
Bedstefars skæg med rabarber smager bedst samme dag og den er ikke fryseegnet da marengsen vil falde sammen.