100gsmagsneutral olie f.eks. raps, vindrue eller solsikkeolie
200ghvedemel
1 ½tskbagepulver
2tskvaniljesukker
½tskfint salt
100gmørk chokolade(eller chokoladeknapper)
Kokkens noter
Tips til opskriften:For ekstra luksus kan du smelte lidt chokolade og smøre det ovenpå den bagte kage, mens den stadig er lun. Prøv f.eks. med mørk eller lys pålægschokolade.Kagen holder sig frisk 2-3 dage, når den opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur - og så er kagen også fryseegnet.
Tilberedning
Tænd ovnen på 180° (over- og undervarme)
Smør en bradepande på ca 20 x 30 cm eller springform på 22 cm i diameter. Du kan også bruge bagepapir.
Mos bananerne med en gaffel i en skål, til de er helt bløde.
Pisk æg og sukker (begge slags) til en lys og luftig skum.
Tilsæt den mosede banan og olien og rør det forsigtigt sammen.
Bland de tørre ingredienser: Hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og salt i en skål og vend det herefter forsigtigt i æggeblandingen, så luften ikke slåes ud.
Hak chokoladen groft og vend den i dejen.
Hæld dejen i den smurte form og bag banankagen i ca 30 minutter. Tjek med en kødnål, når der mangler 5 minutter af bagetiden. Der må gerne hænge lidt fugtig krumme ved, men ikke rå dej.