Noter til opskriften:Kan man bage hvidløg i airfryer? Ja, det kan du sagtens. Bag dem i ca. 20-25 minutter ved 180-200 grader. Husk at pakke dem ind i stanniol, så de ikke bliver for mørke eller udtørrer.Skal man bruge olie? Nej, det er valgfrit. Olien giver lidt ekstra smag og gør hvidløgene ekstra bløde, men du kan sagtens bage dem uden.Hvordan opbevarer man bagte hvidløg? Opbevar de bagte fed i en lufttæt beholder i køleskabet. De kan holde sig i op til en uge, evt. længere hvis de dækkes med olie.Kan man fryse bagte hvidløg? Ja, du kan mose de bagte fed og fryse dem i små portioner – f.eks. i isterningebakker. Praktisk til nem hverdagsmad.Hvad bruger man bagte hvidløg til? De er gode i alt fra dressing og pesto til supper, gryderetter og kartoffelmos. Også lækre på ristet brød som smørbar puré.
Tilberedning
Tænd ovnen på 200℃ (varmluft)
Stil de hele hvidløg med bundende nedad i et ildfast fad evt. beklædt med bagepapir.
Hvid du vil, kan du dryppe de hele hvidløg med olivenolie og give dem et drys flagesalt. Jeg bager dem helt uden noget.
Bag dem i 25-30 minutter til de er bløde.
Køl dem helt af inden de gemmes i en lufttæt beholder på køl. Her kan de holde sig i et par uger.
Brug dem som smagsgiver i supper, gryderetter, dressings osv.