2spsksukker (Alt efter hvor syrlige dine blommer er.)
1stor tskvaniljesukker
Lidtfintrevet citronskal fra økologisk citron
Evtlidtmørk rom(Kan udelades hvis du ønsker en alkoholfri dessert)
Tilberedning
Varm ovnen op til 200 grader varmluft.
Skyl blommerne og skær dem i halve og fjern stenene.
Læg de halverede blommer ned i et ildfast fad med skærefladerne opad.
Rør sukker, vaniljesukker og fintrevet citronskal sammen i en lille skål og drys det henover blommerne.
Bag blommerne 10-20 minutter til de er møre og gerne med en fin gylden overflade.Bagetiden afhænger af sort og størrelse på blommerne, så prik i dem undervejs med en kødnål.
Tag de færdigbagte blommer ud af ovnen og pensl eller dryp med lidt mørk rom henover de bagte blommer.
Nyd dem med en god vaniljeis eller letpisket flødeskum og eventuelt lidt sprød crumble.