2stkstore røde peberfrugter skåret i grove stykker
4stkhvidløgsfed - knust
1dlgod olivenolie
4stkrødløg - groftsnittede
½dlmørk balsamico
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
Lidtfriske basilikumsblade som pynt
Lidtcreme fraiche som topping
LidtGod olivenolie som topping
Ingredienser til hjemmelavede croutoner:
10skiver(tykke skiver) lyst brød(Til croutoner)
Lidtgod olivenolie
Lidtflagesalt
Tilberedning
Tænd ovnen på 200 grader
Bland de ituskårede tomater, peberfrugter og chili med knust hvidløg, flagesalt, friskkværnet peber og god olivenolie.
Læg blandingen over i en stor bradepande og sæt den ind i den varme ovn, hvor de skal bages møre i ca 15 minutter.
Lav imens brødcroutonerne:Skær brødet i tykke skiver, skær kanterne fra og skær derefter i store tern.Vend dem i god olivenolie og drys med flagesalt.Læg dem over i en lille bradepande og sæt også dem ind i ovnen i 10-15 minutter indtil de er gyldne og sprøde.
Varm lidt olivenolie op i en dyb pande eller gryde og steg de groftsnittede rødløg til de er klare. Herefter tilsættes balsamico og de steger videre til balsamico'en karamelliserer.
Tag de færdigbagte grøntsager ud af ovnen og læg dem over i gryden med de stegte rødløg.Blend med en stavblender indtil suppen opnår den ønskede konsistens.Smag til med flagesalt og friskkværnet peber.
Ved servering:Hæld suppen i fine skåle, top med lidt creme fraiche, god olivenolie og friske krydderurter som f.eks. basilikumsblade. Slut af med et drys af de friskbagte croutoner og et drys friskkværnet peber.