2spskGod olivenolie eller rapsolie til bagning af tomaterne
2fedhvidløg
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
Lidtfrisk timian eller oregano (ellers tørret)
2dlkogt quinoa, ris eller perlespelt
2håndfulderuccola
1håndfuldfriske basilikumsblade
Lidtøkologisk ekstra jomfruolivenolie som dressing
Tilberedning
Tænd ovnen på 175 grader varmluft
Rør olivenolie eller rapsolie sammen med knust hvidløg, flagesalt, friskkværnet peber og lidt frisk eller tørret timian eller oregano.Vend halvdelen af tomaterne i blandingen og fordel dem på en lille bradepande og bag dem i 20-30 minutter.
Ønsker du et kulhydrattilskud i salaten, koger du dine ris, quinoa eller perlebyg efter anvisning på pakke.TIP: Det er i dag muligt at købe færdiglavet perlespelt og quinoa
Resten af tomaterne skæres i halve og vendes med de færdigkogte ris/quinoa/spelt, ruccola, fintsnittet basilikum. Krydr med flagesalt og friskkværnet peber.Læg det som bund i et salatfad.
Dræn væden fra burrata'en og læg den ovenpå. Træk den lidt fra hinanden.
Fordel de bagte tomater ved siden af og drys med ekstra friske basilikumsblade, flagesalt, friskkværnet peber og dryp med en rigtig god økologisk ekstra jomfruolivenolie.