2spskChipotle Honey Rub fra @EpicSpice (Alternativt blander du din egen krydderiblanding af chipotle chili, røget paprika, flagesalt og friskkværnet peber)
2-4fedknust hvidløg
3håndfuldesalatmix eller ruccola
½stkagurk i fine skiver
2stkgulerødder - skrællet og skåret i skiver
1håndfuldfriske krydderurter f.eks. dild, bredbladet persille eller basilikum - groftsnittede
1håndfuldfeta - smuldret
1-2stkavocado - skåret i mindre stykker
Det skal du bruge til vinaigretten:
2spskmild og frugtig olivenolie
1stkøkologisk citron - saften
2spskakaciehonning eller anden flydende honning
1tskgrov sennep f.eks. fra Løgismose
1spskhyldeblomsteddike eller lys balsamico
Lidtflagesalt og friskkværnet (smag til)
Tilberedning
Sådan laver du de bagte blomkål og kikærter:
Varm ovnen op på 200 grader (varmluft)
Skær eller bræk blomkålen i små buketter og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Skyl og dræn de færdigkogte kikærter og læg dem over til blomkålsbuketterne.
Vend blomkål og kikærter i lidt olivenolie sammen med krydderierne og hvidløg, salt og friskkværnet peber.Bag dem i ca 20-30 minutter. Vend blandingen et par gange og pas på de ikke brænder på.Tag de færdigbagte blomkål og kikærter ud og lad dem køle af imens du laver resten af salaten klar.
Sådan laver du vinaigretten:
Den letteste måde er at samle alle ingredienserne i et glas med skruelåg. Ryst glasset grundigt. Smag vinaigretten til med salt og friskkværnet peber.
Sådan samler du salaten:
Bland salatmix/ruccola, agurker, gulerødder og de friske krydderurter.
Fordel de bagte og afkølede blomkålsbuketter og kikærter i små grupper ovenpå salaten.
Tilføj lidt af vinaigretten (hold lidt af vinaigretten tilbage, så salaten ikke svømmer i vinaigrette). TIP: Du kan opbevare resten af vinaigretten i et glas med tætsluttende låg i flere dage, bare den står på køl.
Slut af med at pynte salten med avocado og feta.
Rigtig god fornøjelse
TIP: Vil du bruge gemme salaten til dagen efter, er det en god ide at servere vinaigretten ved siden af, så salaten ikke bliver blød og kedelig.