2tsksød paprika(eller tørret chili for ekstra stærk smag)
1tsktørret hvidløg(eller løgpulver)
evtrevet parmesanost(kan udelades)
flagesalt
friskkværnet peber
Til servering:
1spskristede solsikkekerner
Romesco sauce som dip(https://majspassion.dk/romesco-sauce/)
Kokkens noter
Noter til opskriften:Kan bagt blomkål fryses? Nej, det egner sig ikke særligt godt til frysning, da konsistensen bliver blød og vandet ved optøning.Hvor længe kan det holde sig i køleskabet? Opbevares i en lufttæt beholder, så kan det holde sig i op til 3 dage i køleskab.Kan jeg bruge frisk hvidløg i stedet for tørret? Ja, men brug det med omtanke, da smagen er stærkere end i en tørret variant.Skal blomkålen vendes undervejs i ovnen? Jeg vender dem ikke, da jeg oplever at de alt for nemt går i stykker.Er det bedst med eller uden parmesan? Det kommer an på humøret! Parmesan giver ekstra smag og sprødhed, men retten fungerer også fint uden, hvis du ønsker en lettere eller vegansk version.
Tilberedning
Varm ovnen op på 200℃ (varmluft)
Fjern de grønne blade og snit blomkålshovedet i 2 cm tykke skiver.
Læg blomkålsskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Rør olivenolie med paprika og tørret hvidløg eller løgpulver.
Pensl blomkålsskiverne grundigt med olieblandingen og krydr med salt og friskkværnet peber.
Bag blomkålsskiverne i 15 minutter. Hvis du vil bruge parmesan tager du dem ud og river parmesanost henover og bager dem videre i 5-10 minutter til de er gennembagte.
Server dem evt. med lidt ristede solsikkekerner og evt. lidt hjemmelavet romesco sauce som dip