blå birkes, sesamfrø, græskarkerner, chiliflager eller revet cheddar.
Tilberedning
Rør gæren ud i det lunkne vand.
3 dl lunkent vand, 25 g gær
Tilsæt sukker, det meste af hvedemelet, salt og olie og rør dejen godt sammen med en ske.
1 spsk sukker, 1 ½ tsk salt, 2 spsk rapsolie, 425 g hvedemel
Dæk skålen med et rent viskestykke og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt om nødvendigt resten af hvedemelet. Dejen skal være fast, men stadig smidig.
Del dejen i 8 lige stykker og rul dem til pølser på 20 cm i længden.
Form pølserne til ringe og pres sammenføjningerne godt sammen, så de ikke løsner sig under kogningen.
Læg ringene over på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve 30 minutter.
Bring en gryde med vand i kog. Det skal koge uden at bulderkoge!
Kog 2 bagels ad gangen i 1-2 minutter på hver side - altså 4 minutter ialt. Jo længere tid du koger dem, jo sejere bliver de. Det er en smagssag hvor seje man vil have sine bagels.
Læg de kogte bagels over på bagepladen igen - og læg dem sådan, at den side der var opad under efterhævning igen kommer opad.
Pensl de færdigkogte bagels med sammenpisket æg og drys med sesamfrø, blå birkes eller revet cheddar.
1 æg, blå birkes, sesamfrø, græskarkerner, chiliflager eller revet cheddar.
Bag dem ca 20 minutter på midterste rille i ovnen ved 200 ℃ over- og undervarme til de har fået en flot gylden overflade.
Lad de færdigbagte bagels køle af på en bagerist. Bagels opbevares ved stuetemperatur i en lufttæt beholder - og de er fryseegnede.