2dåseraspargessnitter på dåse (a 430 gram)(Husk at gemme vandet, som skal bruges i suppen. )
4dlgrøntsagsbouillon (vand plus 1 bouillonterning)
2dlpiskefløde(Alternativ: Madlavningsfløde)
Lidtsalt og friskkværnet peber til at smage til med
Lidtkarse som drys
Forslag til tilbehør:
1portionkødboller(Du finder en nem opskrift på hjemmelavede kødboller her.)
Lidtflutes(Eller brødcroutoner)
Tilberedning
Åben aspargesdåserne og dræn væden fra. Den skal du gemme som smagsgiver i suppen.
Smelt smørret i en stor gryde.
Rør hvedemelet ud i smørret og lad det bage godt igennem, så melsmagen forsvinder.
Pisk nu lidt efter lidt aspargesvæden ud i smørbollen og når du ikke har mere aspargesvæde tilbage, fortsætter du med bouillonen. Fortsæt til du opnår den ønskede konsistens.
Tilsæt de drænede aspargessnitter og lad dem koge med 5 minutter.
Tilsæt fløde og smag suppen til med salt og friskkværnet peber.
Varm suppen godt igennem, pynt evt med lidt frisk karse og server den med lidt flute eller brødcroutoner. Aspargessuppe smager også skønt med kødboller.