Tips til opskriften på andesovs:Opskriften giver ca 9 dl andesovs. Normalt beregnes 1-1.5 dl sovs pr. person. Hos os er vi dog sovseelskere, så denne portion passer til 4-5 personer.Andesovs skal opbevares på køl, hvor den holder sig i 2-3 dage.Andesovs kan fryses og smager dejligt til andet end and. Prøv den f.eks. som tilbehør til en stegt medister med rødkål og brunede kartofler.
Tilberedning
Si andeskyen ned i en skål og stil den evt. på køl indtil andefedtet stivner og lægger sig på toppen. Skrab det af og gem det.
Du skal bruge cirka 7 dl andesky til at lave sovsen af. Er der ikke nok, kan du tilsætte lidt købe-fond.
7 dl andesky fra andesteg
I en gryde smelter du andefedt (eller smør) og pisker hvedemel i. Lad det afbage et minuts tid, så melsmagen forsvinder.
3 spsk andefedt, 4 spsk hvedemel
Pisk andesky/fond i lidt ad gangen. Det er vigtigt, at du kun tilsætter væde lidt ad gangen, så du kan nå at piske det godt ind og dermed undgår at sovsen klumper.
Lad sovsen koge op og lad den simre i 10 minutter.
Tilsæt piskefløde og ribegelé og lad sovsen simre yderligere 5 minutter.
2 dl piskefløde, 3 tsk ribsgelé
Smag sovsen til med ribsgelé, salt og peber. Juster farven med lidt kulør.