500gramhvedemel med højt proteinindhold som f.eks manitobamel eller pizzamel
Dag 2:
olivenolie
flagesalt som drys
frisk rosmarin
Tilberedning
Dag 1 - klargøring af dejen:
Hæld vand, gær, olivenolie, flydende honning og salt i en skål og pisk det godt sammen til gæren er helt opløst. Tilføj herefter melet der røres i indtil der ikke er melklumper tilbage. Dejen skal være som tyk grød.
420 g lunkent vand, 25 g gær, 1 spsk flydende honning, 2 tsk fint salt, 500 gram hvedemel med højt proteinindhold som f.eks manitobamel eller pizzamel, 1 spsk olivenolie
Sæt låg på og lad dejen hvile 10 minutter på køkkenbordet.
Herefter laver du første omgang stræk og fold sådan her:Fugt dine fingre og løft op i den ene side af dejen og stræk den. Læg den ned over dejklumpen og drej skålen Gentag indtil du har været hele vejen rundt - det passer med 4 gange. Læg låget på igen og lad dejen hvile 15 minutter igen.
Herefter gentager du stræk og fold, lader dejen hvile 15 minutter og gentager en sidste gang. Du skal ialt lave 4 gange stræk og fold.
Efter sidste gang folder du dejen sammen til en kugle, dryppe en smule olivenolie henover, dækker den godt til med plasticpose eller tætsluttende låg og stiller den i køleskabet til næste dag.
Dag 2: Nu skal der bages:
Dryp et par dråber i bunden af en lille bradepande eller lignende og for den med bagepapir. Den lille smule olie gør, at bagepapiret ligger fast, når du arbejder med dejen.
olivenolie, flagesalt som drys, frisk rosmarin
Hæld dejen nænsomt ned i bradepanden, så alle de fine luftbobler ikke ødelægges.
Dæk dejen med plasticpose eller lignende og lad dejen hæve 2 timer et lunt sted.
Tænd ovnen på 220 grader alm ovn
Har dejen ikke fordelt sig helt ud i bradepanden, fugter du hænderne og løfter nedefra op i dejen imens du trækker lidt i den. Pas på du ikke ødelægger de fine bobler i dejen.
Dryp lidt olivenolie henover dejen, fugt fingrene og tryk dem ned i dejen.
Drys lidt flagesalt henover og smør den friske rosmarin med lidt af olivenolien (så blir den ikke brændt i ovnen) og fordel også den over dejen.
Bages på nederste ovnribbe i ca 20 minutter til brødet er lækkert gyldent og det lyder hult, når du banker det under bunden.
Køl brødet lidt af inden det nydes som det er evt med lidt smør eller god olivenolie.