Jeg rører dejen direkte i den beholder, som jeg koldhæver dejen i og det er en condibøtte med låg på 3 ltr. Alternativt en skål, der dækkes med låg eller husholdningsfilm.
Rør gær og honning ud i vandet.
Tilsæt olivenolie, groft hvedemel og rør det godt sammen.
Tilføj saltet og rør herefter hvedemelet ind i dejen lidt ad gangen indtil dejen er som tyk grød.
Dæk skålen til og lad den stå på køkkenbordet ½ -1 time inden den stilles i køleskabet til koldhævning.
Tag dejen ud af køleskabet så den ikke er iskold når den skal bruges.
Sæt bagestål ind på midterste ovnribbe og tænd ovnen på 230℃ (over- og undervarme). Sørg for at ovnen og bagestålet er varmet godt op, det gir det bedste resultat.
Klip bagepapir i 8 firkanter, der passer til en bolles størrelse.
Dyp en ske i koldt vand og tag en skefuld dej og læg den på et stykke bagepapir.
Hvis bollerne skal bruges til morgenbrød kan du drysse dem med blå birkes.
Sæt dejen med bagepapir over på det brandvarme bagestål og bag bollerne sprøde og gyldne i ca 15 minutter.
Lad bollerne afkøle på en bagerist inden de serveres.
Opbevares i en lufttæt pose eller frys dem ned. Bollerne kan nemt opvarmes ved 200℃ (sprøjt evt lidt vand på overfladen, så blir de sprøde igen).