Tilføj havregryn, solsikkekerner og herefter hvedemel lidt ad gangen.
1 dl solsikkekerner, 1 dl havregryn, 800 g hvedemel
Tilsæt saltet og lad maskinen køre dejen indtil den slipper skålens kanter.
1½ tsk fint salt
Riv æblerne groft og tilsæt dem imens røremaskinen kører.
2 store æbler
Dæk skålen til og lad den hæve et lunt sted i 1 time.
Efter hævning hældes dejen ud på et meldrysset bord, hvor den deles i 14 nogenlunde lige store dele.
Form til 14 stramme boller, der lægges over på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pisk ægget sammen, pensl bollerne inden de stilles til efterhævning et lunt sted i 30 minutter.
Bland sukker og stødt kanel til kanelsukker.
Pensl bollerne en sidste gang, drys med kanelsukker og bag dem ved 220 grader (over og undervarme) i ca 12 minutter eller til de er gyldne på overfladen og lyder hule, når de bankes under bunden.