300gramkogte, kolde kartofler skåret i grove stykker
2stkalm løg - fintsnittede
4stkæg str M/L
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
Lidtolie eller smør til at stege i
1håndfuldbredbladet persille - fintsnittet (hold lidt tilbage til pynt)
Lidtkarse (til pynt)
Tilberedning
Steg løg og kartofler til løgene er klare og kartoflerne får lidt stegeskorpe.
Pisk æggene sammen med den bredbladede persille, flagesalt og friskkværnet peber
Vend kartoffel/løg i æggemassen og vend godt rundt
Tør panden af for stegerester (de kan gøre, at æggemassen brænder fast på bunden af panden og efterfølgende ikke løsner sig).
Smør panden med olie og hæld massen tilbage på panden. Sænk varmen til middel og lad æggemassen sætte sig.
Når den er stivnet i kanten og lidt ind på midten, vender du den vha en tallerken og lægger den retur i panden, så oversiden også får stegeskorpe. Pas godt på, at den ikke brænder på.
Skær den færdige tortilla i kvarte, drys med bredbladet persille og karse og server mens den stadig er lun.
Tilbehør:Den spanske tortilla kan spise som dem er som en tapas, med ristet rugbrød og salat eller som et lækkert tilbehør til f.eks. kylling.TIP: Bliver der en rest til overs, smager den skønt kold dagen derpå