1stkflanksteak af god kvalitet (Har du travlt, kan du købe en der allerede er marineret)
Til marinaden:
2-3spskolivenolie (kan skiftes ud med sesamolie)
2fedknust hvidløg
Lidtfriskrevet ingefær (kan udelades)
1spsksoyasauce
½stklime - saften heraf
Til salaten:
2håndfuldefriske spinatblade (fjern den grove del af stilken) og groftsnittede
1stkrødløg - halveret og skåret i tynde både
1stkgulerod skåret i tynde flager (jeg bruger en kartoffelskræller)
1håndfuldfriske ærteskud (kan skiftes ud med friske bønnespirer)
½stkagurk skåret i skiver
½håndfuldfrisk mynte - groftsnittet
½stkrød chili - skåret i tynde skiver
½håndfuld bredbladet persille
½håndfuldpeanuts - grofthakkede(Tip: Har du god tid, smager de ekstra godt hvis du rister dem på panden og lader dem køle af inden de hakkes groft.)
125gramFuldkornsnudler (tørvægt)
Tilberedning
Rør ingredienserne til marinaden sammen. Læg flanksteaken ned i en plasticpose og hæld marinaden ned i posen til kødet. Masser marinaden godt ind i kødet og lad det hvilke på køl MINDST 2 timer og meget gerne længere tid.
Start med at sætte vand over til fuldkornsnudlerne og kog dem efter anvisning på pakken. Hæld herefter vanden fra og lad dem dryppe godt af.
Rist kødet godt af på en tør pande ved høj varme. Når der er kommet god stegeskorpe sænkes varmen og den steges videre i ca 3 minutter på hver side (hvis du ønsker den rød inden i). Lad stegen hvile inden du skærer den i skiver.
Salaten samles således:
I bunden af fadet lægges et lag friske spinatblade, henover fordeles de lune fuldkornsnudler og så resten af grøntsagerne.
Slut af med at fordele det varme kød ovenpå (jeg holder gerne halvdelen tilbage, så det holder sig lunt), drys med chili, bredbladet persille og grofthakkede peanuts - og server straks.