300-400grampulled chicken (Se nedenfor, hvor nemt du kan lave en portion (snyde pulled chcicken))
200gramtortilla chips
Lidtolie til at stege i
150gramfriskrevet cheddar
1stkalm løg - fintsnittet
2stkhvidløgsfed - fintsnittet
1tskrøget paprika
1tskstødt spidskommen
Evt. lidtchipotle chili
1glasfærdiglavet salsa (medium) - skyl glasset ud med lidt vand og tilsæt det også
2skiversyltede jalapenõs
75gramlangkornede ris
Til servering:
1stkavocado skåret i både
4-6skiversyltede jalapenõs
Lidtcreme fraiche
guacamole (avocado moset med limesaft, flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt chipotle chilie)
2stilkebredbladet persille
1stklime skåret i fine både
Tilberedning
Sådan laver du en hurtig portion "snyde pulled chicken"
Læg kyllingebrysterne ned i kogende vand tilsat lidt bouillon, lad det småkoge i ca 25 minutter. Hæld vandet fra og riv kyllingekødet fra hinanden ved hjælp af to gafler.Denne metode er meget velegnet, når kyllingekødet skal bruges i f.eks. en gryderet eller som her i en nachos, hvor der tilføjes andre smagsgivere.
Imens kyllingen koger, laver du saucen sådan her:
Varm olien op i en pande, der kan tåle at komme i ovnen. Alternativt hælder du den færdige sauce over i et ildfast fad.Sauter løg og hvidløg til de er klare og tilsæt herefter krydderierne. Lad dem stege med indtil de afgiver dejlige dufte (pas på de ikke brænder på).
Tilsæt salsa, vand og ris og dæk panden til og lad saucen småsimre indtil risene er møre. Rør ned i bunden med jævne mellemrum og tilsæt evt lidt ekstra væde om nødvendigt.
Imens sauce og kylling koger, kan du klargøre tilbehøret: Guacamole, creme fraiche, limebåde, avocado i både, en enkel grøn salat.
Når kyllingen er revet i tråde og risene er møre, smager du saucen til en ekstra gang. Juster om nødvendigt med ekstra krydderier og tilsæt herefter kyllingen. Fordel saucen med kyllingen.
Tænd ovnen på 200 grader
Fordel chips og tryk dem gerne lidt ned i ris/kyllingesaucen. Riv med gavmild hånd cheddar henover og stil panden ind i ovnen indtil osten er smeltet og gerne gylden på oversiden.Pas på chipsene ikke brænder på!
Tag panden ud af ovnen og pynt med skiver af jalapenõs, avocadobåde, limebåde og bredbladet persille.