Start med at lave den nemme kålsalat, så den kan få lov at trække. Det er meget nemt: Du river kålen meget fint og blander alle ingredienser sammen, rører det godt rundt og stiller den ind i køleskabet indtil du skal samle burgerne.
Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft, så den kan varme op. Imens kan du klargøre den søde kartoffel:Vask den søde kartoffel grundigt - lad endelig skrællen sidde på.Dup den tør og skær den i skiver, der pensles med olivenolie og krydres med flagesalt og friskkværnet peber.Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og sæt dem ind i den varme ovn. Bag dem til de er møre og gerne har fået lidt gylden overflade.
Så er du klar til at lave veggie bøfferne.Bruger du færdiglavet plantefars former du 4 store bøffer, der steges i olie eller smør på en pande. Giv dem gerne lidt stegeskorpe, men pas på de ikke brænder på.
Laver du din egen plantefars, er det lettest at bruge færdige sorte bønner, der købes i dåse eller papkartoner. Husk at skylle dem og derefter dryppe dem grundigt af inden de skal bruges ellers bliver din fars alt for våd.Herefter er det faktisk bare at køre ingredienserne i en foodprocessor til du får en fast og sammenhængende fars. Føles farsen for våd, kan du tilsætte lidt ekstra havregryn og føles den for tør, kan du tilføje lidt bouillon eller vand.Form til bøffer, der steges i olie eller smør på en pande. De må gerne få lidt stegeskorpe, men pas på de ikke brænder på.Hold dem varme indtil burgerne skal samles.
Sådan samler du din veggieburger:
Varm bollen godt og skær den igennem
Smør undersiden med et gavmildt lag kålsalat/slaw, herefter lidt salat, rødløg i tynde skiver, bagte søde kartoffelskiver, plantebøffen, avocado og til slut lidt fintrevet spidskål eller salat.