2spskpeanutbutter - gerne en crunchy en af slagsen
3spskmandler (til at lave mandelmel af)
3spskglutenfri havregryn
3spskcacaopulver
Evt 2spskromessens af god kvalitet
Til overtrækMørk chokolade med højt kakaoindhold, der egner sig til overtræk
Til overtrækForskellige nødder, gerne ristede på en tør pande og hakket (hasselnødder, mandler, cashewnødder er velegnede)
Tilberedning
Start med at blende mandlerne til mandelmel
Tilføj herefter dadlerne og romessens og kør igen
Tilføj så de sorte bønner, havregryn, kakaopulver og peanutbutter og kør igen til massen er nogenlunde jævn
Massen skal være fast uden at være helt hård. Virker den for fast, kan du tilsætte en lille smule vand.
Stil den på køl en halv times tid og tril herefter til kugler i den ønskede størrelse.
Smelt chokoladen i en lille gryde, i mikroovnen eller gør som jeg, der bruger en hyggelig lille chokoladefondue med stearinlys under. Så kan børnene også være med - det er super hyggeligt.
vend kuglerne i chokoladen og tril dem herefter i de hakkede nødder. Læg dem over på et stykke madpakkepapir til chokoladen er størknet.
Jeg plejer at stille dem i køleskabet, så overfladen bliver hård. Så pakker jeg dem ned i en lufttæt beholder med madpakkepapir imellem og opbevarer dem på køl.Tip: De kan også fryses. Det ændrer kun konsistensen ganske lidt, så får du lavet en (for) stor portion, kan de fint gemmes i fryseren.