1håndfuldfriske basilikumsblade (kan udelades, men gir god smag)
3stkforårsløg - groftsnittes (gem den ene grønne top til pynt - skær den i strimler og læg den i isvand, så krøller den)
200gramcherrytomater skåret i halve (gem nogle stykker til pynt)
1posespinat (ca 200 gram) skylles og dryppes af (gem et par af de mindste blade til pynt)
1dåsekokosmælk (400 ml) Jeg bruger en fuldfed, men du kan sagtens bruge en light, hvis du gerne vil spare på fedtet.
2-4dlgrøntsagsbouillon (her kan du selv vurdere om hvor meget du vil tilsætte, så saucen evt skal laves til en cremet suppe)
Smag til med:Fishsauce, flagesalt og friskkværnet peber
Tilbehør:Vilde ris, fuldkornsris eller et lækker groft brød
Tilberedning
Sæt dit tilbehør over når du starter saucen op, så er de klar på samme tid.
Kokossaucen:
Start med at varme olien op i en dyb pande eller gryde - ikke for høj varme
Sauter rødløg til de er klare og tilføj herefter forårsløg, hvidløg, chili, ingefær og gurkemeje.Lad det simre lidt, så krydderierne begynder at afgive dejlige dufte.
Tilsæt de halverede tomater og lad dem stege lidt med inden du tilføjer kokosmælk og grøntsagsbouillon. Lad det koge godt igennem ved svag varme.
Tilsæt nu kokosmælken og grøntsagsbouillonen. Vil du lave saucen til en cremet suppe, tilføjer du ekstra bouillon. Lad det koge godt igennem.
Læg nu de godt skyllede og afdryppede spinatblade ned i saucen sammen med basilikumsbladene. Vend dem rundt i saucen til bladene falder sammen.
Smag til med fishsauce, flagesalt og friskkværnet peber.
Læg rejerne ned lige før servering. Rejer bliver hurtigt hårde og kedelige, når de varmes op, så endelig kun ganske kort.
Pynt med halverede cherrytomater, rejer, små spinatblade og toppen af forårsløg skåret i tynde strimler.
Server med vilde ris, fuldkornsris eller et lækkert brød.