600gramhakket kyllingekød (du kan også bruge kalv/flæsk)
1stkgult løg - fintrevet
1stkæg
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
Til saucen:
1spskolivenolie
1stkgult løg - fintsnittet
2fedknust hvidløg - fintsnittet
2-3cmfrisk ingefær - fintrevet
1stor tskkarrypaste (tilføj ekstra, hvis du ønsker en stærkere sauce)
2tskgurkemeje
400mlfuldfed kokosmælk
2.5dlvand
1tskgrøntsagsbouillon (jeg bruger Herbamare)(Du kan også bruge 1 grøntsags- eller hønsebouillonterning.)
Lidtflagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
1 stklille rødløg skåret i tynde både (som pynt)
Lidtfriske krydderurter f.eks. basilikum (som pynt)
EvtlidtChipotle Honey Rub fra @epicSpice eller lidt chipotle (som et forsigtigt drys lige før servering)
1stklime skåret i både (til servering)
Til spiralerne
2stkmellemstore og ret lige squash/zucchini
Tilberedning
Start med at lave kødbollerne:Rør alle ingredienserne godt sammen og form til små kødboller. Steg dem i lidt olie eller smør til de er gennemstegte. Læg dem over på et fad.Du skal IKKE vaske panden ren inden du laver saucen. Stegeresterne indeholder lækker smag og kraft til saucen.
Tilføj evt lidt ekstra olie på panden og sauter først løg til de er klare.
Tilsæt hvidløg og fintrevet ingefær og sauter lidt med.
Tilføj herefter karrypaste og gurkemeje og rør det godt rundt. Når det begynder at dufte dejligt af krydderierne tilsætter du kokosmælk, vand og bouillon.
Lad saucen koge godt igennem og smag den til med flagesalt og friskkværnet peber.
Læg kødbollerne retur i panden og varm det hele godt igennem
Lav imens squash spiralerne ved at køre squash igennem en spiralizer. De skal IKKE koges, men blot varmes ganske kort med i saucen.
Pynt med friske basilikumsskud, limebåde, små fine rødløgsbåde og vild du gerne give retten et ekstra hot pift, kan du med forsigtig hånd drysse lidt chipotle henover.