1stor tskkarrypaste (gerne 2 store tsk hvis du ønsker saucen mere spicy)
2tskgurkemeje
400mlfuldfed kokosmælk
2.5dlvand
1tskgrøntsagsbouillon (jeg bruger Herbamare)(Du kan også bruge 1 hønsebouillonterning)
Lidtflagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
1stklille rødløg (til pynt)
Lidtfriske krydderurter fx basilikumsskud (til pynt)
Derudover:
300gramspaghetti/pasta af god kvalitet(Alternativt kan du køre 2 squash/zucchini igennem en spiralizer)
1humpelparmesan eller anden ost du foretrækker
Tilberedning
Start med at lave kødbollerne ved at røre ingredienserne sammen og forme dem til små kødboller. Steg dem i lidt olie på en varm pande.Når kødbollerne er færdige, lægges de over på et fad. Du skal IKKE vaske panden af for stegerester, da de giver dejlig smag til saucen.
Imedens kødbollerne steger færdige, sætter du vandet over og koger spaghettien som anvist på pakken.Dræn for vand og stil dem til side.
Tilføj evt en smule ekstra olie til panden og sauter løg til de er klare.
Tilføj hvidløg, fintrevet ingefær og lad det sautere et par minutter inden du tilsætter karrypaste. Rør rundt og lad det igen sautere et minut eller to til det begynder at dufte dejligt.
Tilsæt herefter kokosmælk, vand, bouillon og gurkemeje. Rør det rundt og lad det koge igennem til det har en cremet og lækker konsistens.
Smag til og juster med flagesalt og friskkværnet peber.
Vend spaghetti'en rundt i saucen og tilsæt kyllingekødbollerne.Pynt med friske krydderurter f.eks. smager basilikumsskud rigtig godt.Snit rødløget i små både som drysses henover.
Server rygende varm og stil gerne en humpel ost og et lille rivejern med ind på bordet, så alle selv kan forsyne sig med friskrevet ost.