2stkafpudsede svinemørbrad skåret i mundrette stykker
4skiver bacon af god kvalitet
1stor bakkechampignoner skåret i kvarte
1almgult løg - fintsnittet
2fedhvidløg - fintsnittet
1-2tskkarrypaste
1tsksød paprika
1spskfriske timianblade
¼ltrpiskefløde
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
1håndfuldbredbladet persille - fintsnittet
Til rodfrugtchips
Lidtjordnøddeolie eller anden olie der er egnet til høje temperaturer
1stkaflang sød kartoffel
4stkjordskokker
Lidtflagesalt
Tilberedning
Start med at stege baconskiverne gyldne og sprøde. Læg dem til side på et stykke køkkenpapir.Er det en meget mager bacon kan du give pande et par dråber olivenolie.
Steg champignonerne i stegeresterne til de får en fin gyldenbrun overflade.Læg dem over på en tallerken.
Giv panden lidt olie eller smør og sauter løg og hvidløg til de er klare og tilføj dernæst kødet. Lad det stege med til det får en gylden farve.
Tilføj karrypaste og sød paprika og lad det sautere med et minuts tid under omrøring, så krydderierne fordeles omkring kødstykkerne.
Tilføj nu piskefløden og de friske timianblade og lad det koge godt igennem. Smag til med flagesalt og friskkværnet peber.Pas på med saltet, da der bliver tilføjet bacon til retten lige før servering.
Læg halvdelen af de stegte champignoner ned i saucen. Vend rundt så alt bliver fordelt.
Pynt med fintsnittet bredbladet persille, baconstykker og resten af de ristede champignoner.Afslut med rodfrugtchips eller server dem i en skål ved siden af. Så bevarer de deres sprødhed.
Du kan i teksten finde forslag til tilbehør.
Tip: Mørbradgryden er fryseegnet.
Sådan laver du rodfrugt chips:
Jeg bruger en almindelig gryde, hvor jeg hælder jordnøddeolie et par cm op.
Lad olien blive godt varm inden du begynder at lave dine chips
Jeg foretrækker at beholde skrællen på så vidt det er muligt. Vask rodfrugterne grundigt og røt dem godt af. Der må IKKE komme vand ned i den varme olie!
Jeg bruger en kartoffelskræller til at lave lange tynde strimler af den søde kartoffel. Jordskokkerne bliver skåret i ultra tynde skiver med en skarp kniv eller mandolinjern.
Når du laver dine chips er det vigtigt kun at lægge nogle få stykker ned i olien ad gangen ellers falder temperaturen på olien og det bliver svært at få et godt resultat.
Er olien godt varm, går det lynhurtigt at lave chips fordi rodfrugterne er skåret så tynd. Så hold øje med dem og tag dem straks op, når de bliver gyldne.
Læg dem over på noget køkkenpapir, så overskydende fedt suges op.Fortsæt til du har lavet de chips du ønsker og drys med flagesalt.