etnipflagesalt og friskkværnet peber (Pas på med at tilføje for meget salt, da Halloumi er ret saltet i sig selv)
Olie til fritering
Tilberedning
Riv gulerødder på den grove side af rivejernet
Riv Halloumi osten på den grove side af rivejernet
Blandet gulerødder, ost, fintsnittet persille, HUSK, Pofiber, æg og krydderier i en skål, så det bliver til en nogenlunden ensartet masse.Jeg bruger hænderne, det er nemt og tager bare et kort øjeblik.
Lad massen stå et par minutter til HUSK og Pofiber suger væden. Det gør det lettere at forme falaflerne.
Hæld lidt olie i en tykbundet gryde. Den skal ikke være stor og olien behøver kun gå et par cm op. Varm olien op indtil den kan syde omkring en tændstik.
Tag en lille skefuld af blandingen og rul den til en kugle i hånden. Pres den lidt sammen i hænderne, så den holder formen.Læg kuglen forsigtigt ned i den varme olie med skeen og form derefter den næste der også lægges derned.Under friteringen vendes falaflerne, så de ikke brænder på bunden. Dette er ikke nødvendigt, hvis du anvender en friture.
Når de er fint gyldentbrune på overfladen tages de op med en hulske. Mine får ca 3 minutter alt efter hvor varm olien er. De første skal ofte have lidt mere end de sidste, hvor olien er blevet mere varm.
Læg dem over på køkkenrulle, hvor det overskydende fedt suges op.
Rigtig god fornøjelse!
Tips til servering: Hotdog med et twist i rodfrugt tortilla
Tips til servering: Som lækker topping på low carb wraps
Tips til servering: Som lækker varm snack med dip eller guacamole