Ca 300gramsød kartoffel - skrællet og skåret i 0.5 cm skiver
Lidtolivenolie
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
Fyld:
1lillebutternut - skrællet, kerner fjernes og skæres i tern
1stort gult løg - fintsnittet
2fedhvidløg - fintsnittet
1stksquash - groftrevet
1bæger Mascarpone (250 gram)
½stklime - saften heraf
Lidtflagesalt, friskkværnet peber, oregano, timian, røget paprika og chipotle chili
Til gratinering/pynt:
2håndfuldefriskrevet rød cheddar eller den ost du nu foretrækker
½håndfuldbredbladet persille - groftsnittet
Evt lidtchipotle chili som drys på osten
1stykkevarmrøget laks - findelt
Tilberedning
Tænd ovnen på 200 grader varmluft
Læg de skiveskårede søde kartofler i en skål og vend med med olivenolie, lidt flagesalt og friskkværnet peber. Alle sider skal være coatede af olie.
Læg dem så bunden er helt dækket og stil skifter på højkant op ad kanterne. De skal gerne overlappe hinanden, da de søde kartofler trækker sig lidt sammen under forbagningen.
Stil tærtefaden ind i ovnen og forbag de søde kartoffelskiver i ca 25-25 minutter alt efter deres tykkelse.De skal være møre, da fyldet laves færdigt på panden.
Fyldet laver du sådan her:
Varm lidt olivenolie op i en pande og sauter først løg til de er klare og tilsæt dernæst hvidløg og herefter butternut-tern samt oregano, timian, røget paprika og evt lidt chili og friskkværnet peber (vent med at salte til du smager blandingen til).Sauter nogle minutter til butternutstykkerne næsten er møre.
Tilføj nu den groftrevne squash og sauter videre indtil alt er mørt og lækkert.Smag til og juster med limesaft, flagesalt og evt flere krydderier (hvis du har lyst - men pas på den ikke bliver for stærk).
Tag panden af varmen og lad blandingen køle lidt af inden du vender mascarpone i.
Tag den forbagte tærte ud af ovnen og hæld fyldet over i.
Drys med friskrevet rød cheddar og giv evt et lille drys chipotle chili henover osten.
Stil den tilbage i ovnen og lad osten gratinere.
Tag den ud og drys med bredbladet persille og fordel den varmrøgede laks henover.Tip: Du kan også vælge at servere tærten vegetarisk eller udskifte den varmrøgede laks med krydrede stegte kyllingestykker.Vi spiser tærten med en dejlig spidskålssalat til og du finder inde under fanen "Salater" mange lækre opskrifter på salater, dressings og sprød topping.