LidtFlagesalt, friskkværnet peber, oregano, timian, røget paprika, chipotle chili
½stklime - saften heraf til at smage til med
2 håndfulde friskrevet rød cheddar eller anden ost til gratinering
1håndfuldbredbladet persille - grofthakket
Lidtsyltede grønne chili eller friske alt efter smag og behag
1stkavocado skåret i skiver - som pynt
1spsksesamfrø - som pynt
Tilberedning
Tænd ovnen på 200 grader
Varm lidt olie op på en pande og steg kyllingestykkerne møre. Krydr med f.eks. røget paprika og chipotle chili.Tag dem af panden og du skal IKKE vaske panden af, da stegeresterne giver god smag til retten.
Klargør dine butternut sådan her:Skær først enderne af og skær dernæst skrællen af.Den ende, hvor der ikke er kerner, skærer du i tynde skiver. Resten skæres i mindre tern.Det skal være sådan fordelt, at halvdelen bliver til skiver (dine "lasagneplader") og resten bruges til stuvning sammen med de revne squash.
Kog en gryde vand tilsat salt og læg hokkaidoskiverne ned i det kogende vand nogle minutter. De skal IKKE koge, da de så bliver umulige at arbejde med. Hæld vandet fra og lad skiverne dryppe godt af. Lav imens hokkaido/squash stuvningen klar.
Riv dine squash på den grove side af et rivejern
Sauter løg og hvidløg indtil løgene er klare og tilsæt dernæst hokkaidotern. Lad dem stege med nogle minutter inden du tilsætter de groftrevne squash.Krydr med flagesalt, friskkværnet peber, limesaft, oregano og timian.
Tjek om hokkaidoternene er møre. Når de er det, tager du panden af varmen og lader blandingen køle lidt af, inden du vender den med mascarpone.Du er nu klar til at samle din lasagne.
I et ildfast fad starter du med at smøre den med lidt olie, så maden ikke brænder fast.
Læg et lag hokkaidoskiver i bunden og dernæst lidt kyllingestykker ovenpå og fordel lidt stuvning imellem kyllingestykkerne.Læg et nyt lad hokkaidoskiver ovenpå osv.Gentag og slut af med kylling og hakkaido/squash stuvningen.
Top med friskrevet ost og stil fadet ind i ovnen indtil osten er smeltende varm.
Tag fadet ud og lad det stå et par minutter.
Pynt med bredbladet persille, syltede chili eller friske (hvis du holder af stærk mad), avocado i skiver og lidt sesamfrø.
Server gerne en hel enkel grøn salat til - rigtig god fornøjelse