Lidtolivenolie til at vende rødbedetern i inden bagning
125gramfærdige kikærter evt fra dåse (skyllet og drænet godt)
2spsktahin
½stkcitron - saften heraf
1fedhvidløg
½håndfuldvalnødder
Lidtvand til at justere konsistensen med
Lidtflagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
Tilberedning
Tænd ovnen på 200 grader varmluft
Skræl rødbeden og skær den i tern
Læg et stykke bagepapir på en bageplade og læg rødbedetern herpå.
Vend dem i lidt olivenolie, flagesalt, chipotle og spidskommen så krydderierne bliver fordelt på rødbedeternene.
Stil bagepladen ind i ovnen i ca 20-30 minutter alt efter tykkelsen på dine rødbedetern. Hold øje med dem i den sidste del af bagetiden, så de ikke bliver for mørke.
Tag dem ud og lad dem køle lidt af inden på hælder dem over i en foodprocessor
Tilføj her de godt drænede kikærter, valnødderne, hvidløgsfedet, tahin og lidt citronsaft (hold lidt citronsaft tilbage, så du har lidt at justere smagen med).Kør blandingen jævn og juster med vand efter hvilken konsistens du ønsker.
Smag til med ekstra citronsaft, flagesalt og friskkværnet peber om nødvendigt.
Opbevares i en tætsluttende beholder på køl.Rigtig god fornøjelse!