Det skal du bruge til en stor portion oksekødsblanding:
2spskolivenolie til at stege i
2stkrødløg - fintsnittet
3-4fedhvidløg - fintsnittet
500gramhakket oksekød af god kvalitet
1dåsesorte bønner ca 400 gram netto - drænes, skylles og afdryppes
1lille dåsemajs ca 150 gram netto - drænes
2stkgrøn peberfrugt - fintsnittede
1brikhakkede tomater ca 390 gram
1stor spsk"Smoked Spanish Chorizo rub" fra Epic Spice eller dit foretrukne mexicanske krydderiblend
Lidtflagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
Lidtfishsauce til at smage til med
Derudover skal du bruge:
6-8stkrofrugt tortillas - du finder opskriften under "Rodfrugt tortilla"
4-5håndfuldefriskrevet rød cheddar
2-3stkavocado - halvdelen moset og den anden halvdel i tern
Tilberedning
Varm olien op i en pande og sauter først løg til de er klare og tilsæt hvidløgene og lad dem sautere med et øjeblik.
Tilføj det hakkede oksekød med krydderierne og steg det godt igennem
Tilføj de sorte bønner, majs og grønne peberfrugt tern samt de hakkede tomater.Ven det hele godt rundt og lad det simre nogle minutter.
Smag til med flagesalt, friskkværnet peber og fishsauce.Ønsker du retten ekstra hot tilføjes ekstra mexicanske krydderier eller lidt chipotle chili efter smag og behag.
Hæld blandingen over i en skål og tør panden af.
Varm en efter en rodfrugttortillas op først på den ene side og når du vender den, ligger du et lag friskrevet rød cheddar henover den varme overflade, så osten smelter.Top med oksekødsblandingen på den ene halvdel sammen med avocadotern. Føj den anden halvdel henover.
Server dem rygende varme med lidt moset avocado ovenpå.Skal det være ekstra lækkert smelter du rød cheddar i en lille pande eller gryde, og fordeler lidt af den smeltede ost henover den færdige rodfrugt quesadilla.