1stksød kartoffel - 400 gram skrællet og skåret i mindre tern
6-7bladepalmekål - stilken fjernes og skæres i tynde strimler(alternativ: Grønkål)
230gramgrønne linser (fra dåse eller brik) - skyllet og drænet for væde.
2storegule løg - fintsnittede
3-4stkhvidløgsfed - fintsnittede
1dåsefuldfed kokosmælk - 400 ml
2-3dlgrøntsagsbouillon fx Herbamare
½tskstødt spidskommen
1tskknuste korianderfrø
1stor tskRoasted coconut kerala curry(Alternativt: Dit eget foretrukne karryblend)
Lidtflagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
2store tskgurkemeje
Lidtknuste chiliflager
1håndfuldbredbladet persille - fintsnittet som pynt på den færdige suppe
1spsksorte sesamfrø eller nigellafrø som pynt
1stklime skåret i både - til servering
Tilberedning
I en stor gryde varmes olien op og løgtern sauteres til de er klare. Herefter sauteres hvidløg og den fintrevne ingefær med et minuts tid.
Tilsæt krydderierne og lad dem sautere med indtil de frigiver duft - pas på at varmen ikke er for høj, for så brænder du karryen på.
Tilføj nu søde kartoffeltern og sauter dem med et par minutter inden du tilsætter grøntsagsbouillon. Hold evt lidt tilbage, så du selv kan justere suppens tykkelse senere i processen.
Sæt låget på sned og lad det småkogte indtil de søde kartofler er godt møre og retten er kog lidt ind.
Tilsæt nu kokosmælken, de kogte grønne linser og fintsnittede palmekål. Vend det hele grundigt rundt og kog det ved svag varme indtil palmekålen er mør og lækker blød.
Smag til med salt, friskkværnet peber og evt flere krydderier efter smag og behag.Føles retten for tyk, tilføjer du blot lidt ekstra bouillon.
Pynt med limebåde, bredbladet persille og sorte sesamfrø eller nigellafrø.Server evt med groft brød eller friskbag naanbrød
TIP: Ønsker du at servere kød til retten, kan du fint bruge kyllingefiletter.