Rosenkålsalat med sprød parmaskinke - serveres lun
Antal 4personer
Ingredienser
200gramfriske rosenkål - vasket og skåret i halve
6skiverparmaskinke
1spsksmør eller olivenolie til at stege i
1stkpære
2-3håndfuldefrisk feldsalat (vårsalat) skyllet og duppet tør
½håndfuldristede pinjekerner
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
Til servering:Parmesanost og et rivejern
Tilberedning
Seranoskinke er meget fedtfattig, så du kan blive nødt til at tilføje en smule olie til panden inden du begynder at stege de tynde skiver. Steg dem sprøde og gyldne og læg dem over på et stykke køkkenpapir.
Tilføj lidt smør til panden og steg de halverede rosenkål og steg dem ved middelvarme, så de får lidt farve uden at blive brankede. Steg dem indtil de er møre.Krydr med flagesalt og friskkværnet peber.
Har du ikke færdigristede pinjekerner er de lette at lave.Rist blot pinjekernerne på en tør og ren pande (ingen stegerester her). Rist gerne en dobbelt portion, og gem resterne i et tætsluttende glas. Så har du dem klar til næste gang.
På et fad lægges en bund af feldsalat (vårsalat) og ovenpå fordeler du de stadigt lune rosenkål, bræk seranoskiverne i mindre stykker som fordeles henover. Skær pæren i mundrette stykker som også fordeles. Slut af med et drys ristede pinjekerner og lidt god olivenolie henover.
Stil gerne en humpel parmesan og en rivejern med ind på bordet. Det smager dejligt med friskrevet parmesan henover den lune salat.
Vi spiser salaten som et lunt tilbehør til f.eks. stegte kyllingebryster i stedet for stivelsesholdigt tilbehør som kartofler, ris osv. Rigtig god fornøjelse!
TIP: Du kan også lave de ristede rosenkål med sprød parmaskinke og pinjekerner som et lunt tilbehør uden salaten. Det bruger vi ofte i vintermånederne som tilbehør i stedet for kartofler eller lignende.