800gramkyllingebryst (3 store kyllingebryster)skåret i mundrette stykker
2spskolivenolie
4fedhvidløg - fintsnittede
Ca. 10cmfrisk ingefær - fintrevet
3-4stkmini pak choy (bok choy) - groftsnittede
Ca 500gramblomkålsris (du kan fint bruge dem fra frost)
2store håndfuldepalmekål - groftsnittede(kan erstattes af grønkål)
2dåserfuldfed kokosmælk
2-5dlkyllingebouillon alt efter hvor meget sauce du ønsker
3-4tskkarrypaste alt efter hvor stærk saucen skal være
2tskgurkemeje
Lidtflagesalt og friskkværnet peber - til at smage til med
1stklime skåret i både (til servering)
1håndfuldcashew nødder (til servering)
1spskfrisk citrontimian (som pynt)
Tilberedning
Varm olien op i en stor pande/stegegryde og sauter hvidløg og ingefær.
Steg kyllingestykkerne, så de får en gylden stegeskorpe og tilføj herefter pak choy, palmekål og blomkålsris. Sauter i 4-5 minutter under omrøring.
Tilføj nu kokosmælk, *halvedelen af kyllingebouillonen, karrypaste og gurkemeje. Kog det hele godt igennem til kyllingen er gennemstegt og blomkålsrisene møre.*Hold halvdelen af bouillonen tilbage, så du kan justere på saucens tykkelse.
Smag til med salt, friskkværnet peber og evt mere friskrevet ingefær og karrypaste alt efter, hvor stærk du ønsker saucen.
Server den med cashewnødder og et drys frisk citrontimian.