1stor håndfuldfriske krydderurter - jeg brugte: Salvie, rosmarin, timian, oregano og bredbladet persille - alt sammen fintsnittet
1brikFlåede, hakkede tomater (ca 400 gram)
1stor tskSød paprika
Smag til med:Flagesalt og friskkværnet peber
Tilberedning
Damp eller kog blomkål og knoldselleri til de er helt møre. Hæld vandet fra og lad dem dræne helt fri for vand (ellers risikerer du at mosen bliver for tynd).Mos eller blend den med Philadelphia og smør og smag den til med flagesalt og friskkværnet peber.Imens blomkålen og selleritern koger, laver du saucen klar.
Sauter i lidt olie løg og hvidløg til løgene er klar. Jeg bruger en jernpande, der kan gå i ovnen.
Tilføj svampene og steg dem gyldne. Tag løg/svampeblandingen over i en tallerken.
Steg lammekødet (eller oksekødet) og tilføj de flåede tomater, friske krydderurter og paprika. Lad det koge godt igennem, til saucen bliver en tyk kødsauce uden væde.
Tilføj løg/svampeblandingen og smag til med flagesalt og friskkværnet peber.Lad saucen køle lidt af inden du fortsætter. Varm imens ovnen op på 200-225 grader
Fordel blomkåls/sellerimosen ovenpå kødsaucen og jævn den lidt ud.
Pensl evt med lidt smeltet smør (det bruger jeg ikke) og stil den ind i den varme oven i ca 30 minutter indtil overfladen er sprød og let gylden.Pas på den ikke brænder på! Ovne varme meget forskelligt...