4stkpænt store tournedos - oksemørbrad omviklet med bacon(Jeg får min slagter til at lave dem, så er de afpussede og klar til grillen.)
4skiverbutterhack med sprød bacon, løg og friske krydderurter(Find opskriften inde på bloggen)
Tilberedning
Grill ved direkte varme:
Varm grillen op, så den har en rigtig god temperatur omkring de 250 grader.Det er vigtigt, at grillristen er meget varm inden du lægger kødet på og herefter venter med at røre ved kødet, til det har fået stegeskorpe. På den måde undgår du at kødet sidder fast på risten.Grill dem først 1 minuts tid på begge sider, indtil de får stegeskorpe og dernæst ca 4 minutter på begge sider (afhængig af, hvor høje de er). Uden låg!Lad dem herefter hvile i ca 5-6 minutter. Så er de medium rare.
Grill ved interval:
Her intervalsteger man ved at lade dem grille ganske kort på begge sider ved direkte varme indtil de har fået stegeskorpe. Herefter grilles de 1 minut ad gangen, hvorefter de vendes og grilles 1 minut osv osv. Fortsæt indtil de er færdige. En god ide er at pensle dem rigtig godt hver gang du vender dem. Du kan pensle med smeltet smør eller olivenolie.
Stegetiden er ens uanset om du griller dem ved direkte varme eller interval og den er som sagt afhængig af, hvor høje dine bøffer er og hvor røde du foretrækker dem. Vores fik samlet 10 minutter, hvorefter de fik lov at hvile ude i kanten af grillen men uden låg.