1stklille blomkålshoved - ca 250 gram brækket i mindre buketter
4stkæggeblommer
125gramsmør
1tskgurkemeje (kan udelades, men giver saucen en rigtig flot farve)
3-4tskbearnaise-essens
1lillehåndfuld frisk esdragon - fintsnittet(Du kan også anvende tørret esdragon - prøv dig frem med hvor meget der skal i.)
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
Tilberedning
Kog blomkålsbuketterne i letsaltet vand indtil de er møre. Hæld vandet fra og lad dem dryppe af.
Smelt smørret i en lille kasserolle.
Blend blomkålen med en stavblender til den får en jævn og ensartet konsistens
Imens du blender tilsætter du æggeblommerne, der piskes grundigt ud i blomkålen.
Tilføj nu lidt efter lidt det smeltede smør under stadig piskning.
Tilføj nu lidt bearnaiseessens, flagesalt, friskkværnet peber og fintsnittet esdragon.Blend igen og smag til. Juster med ekstra bearnaiseessens og krydderier efter smag og behag.
TIP: Blomkålsbearnaise smager skønt som kold dressing på dine salater.