2spskSød sennep f.eks. French's Classic Yellow(Dijon sennep er alt for stærk! Så den må du endelig ikke bruge.)
Ca. ½dlÆblecidereddike
2spskRørsukker
1nipflagesalt
Godt medfriskkværnet peber
1/2-1tskstødt spidskommen (hold lidt tilbage og smag marinaden til og tilsæt lidt mere spidskommen, hvis du synes)
Dressing til den færdige spidskålsslaw
4 storespskcreme fraiche 18%
2store spskMayonnaise (jeg bruger Hellmann's classic)(Det blir ekstra lækkert hvis du laver din egen mayonnaise)
2tskrørsukker
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
1håndfuldpinjekerner (til pynt)
½håndfuldfrisk bredbladet persille
Tilberedning
Start med at marinere grøntsagerne:
Pisk marinaden sammen og snit og riv gulerødder, rød eller grøn spidskål og løget meget fint evt på et mandolinjern. Put det hele i en stor plasticpose og masser marinaden godt rundt. Stil på køl og lad det trække, gerne 1 time.TIP: Du kan imens klargøre dressingen, riste pinjekernerne og hakke den bredbladede persille fint, så er det klaret.
Når grøntsagerne er færdige med at trække, presser du den overskydende marinade ud af posen. Jeg trykker blot grøntsagerne sammen og hælder væden ud i vasken. Det er det letteste.
Ristede pinjekerner:
Ristede pinjekerner: Hæld pinjekernerne ud på en tør pande ved middelhøj varme. Lad dem riste igennem og tage en smule farve, men uden at brænde på. Det tager ganske få minutter. Lad dem køle af inden de bruges på pynt på den færdige spidskålsslaw
Sådan laver du din spidskålsslaw:
Rør dressingen sammen og smag den til. Juster med salt og friskkværnet peber. Dressingen skal være cremet og let sødlig.
Vend den sammen med de marinerede gulerødder, spidskål og løg og læg den på et fad eller i en skål. Pynt med fintsnittet bredbladet persille og ristede pinjekerner.
TIP: Spis den som et lækkert tilbehør til kylling og kødretter eller som topping i loaded pulled pork burgers.