½stkmozzarella - skåret i skiver(Du kan også bruge Burrata)
½håndfuldfriskrevet cheddar eller anden ost, der egner sig til at smelte
Lidtpizzakrydderi - jeg bruger Pizza Seasoning fra Epic Spice
Lidtfriske krydderurter f.eks. basilikum og rosmarin
Lidtgod olivenolie
Lidtekstra mel til udrulningen
Tilberedning
Start ovnen op i god tid. Stil på alm ovn og ved den højest mulige temperatur. Sæt samtidig bage- eller pizzasten ind, så den bliver varmet grundigt op inden bagning.Når ovnen og bagestenen er godt varm, er du klar til at bygge din pizza
Rul dejen ud på et meldrysset bord. Jeg foretrækker en noget rustik form, så det blir tydeligt, at pizzaen er hjemmelavet. Men det er smag og behag. Rul i hverfald pizzaen ud, så den er så tynd som muligt.
Drys en smule mel på en bagespade og læg forsigtigt dejen over på den. Så bygger du pizzaen direkte på spaden og det er meget lettere at flytte den over på den brandvarme bagesten.TIP: Jeg bruger to bagespader. Den ene bygger jeg pizzaen på og den anden bruger jeg til forsigtigt at skubbe pizzaen over på bagestenen. Så slipper man for at pizzaen går i stykker - eller brænde fingrene.
Sådan bygger du pizzaen:Smør creme fraiche ud over pizzadejen og fordel først lidt friskrevet ost og dernæst skiverne af squash, rødløg og cherrytomater.Bruger du Burrata bør du bage pizzaen først og derefter fordele burrataen over, lade pizzaen hvile et øjeblik hvorefter den er klar til servering.Bruger du mozzarella, river du den i stykker og fordeler den henover pizzaen inden den sættes i ovnen.
Tag den færdigbagte pizza ud af ovnen og giv den et drys pizza seasoning og friske krydderurter.
Server pizzaen rygende varm evt med en hel enkel bladsalat - og nyd den!