4stkkyllingelår eller tilsvarende inderfilet skåret i mundrette stykker.
3-4spskyoghurt naturel
3-4spskolivenolie
3fedknust hvidløg
2spskTanddori krydderi f.eks. fra Epic Spice Napa Valley
Lilledåsetomatpure
Lidtcitronsaft
1dåsekokosmælk
1håndfuldsprøde kokosflager
1håndfuldfintsnittede friske krydderurter f.eks. bredbladet persille, koriander, timian eller oregano
Tilberedning
BEMÆRK:Marinaden virker bedst, hvis kyllingekødet får lov til at trække natten over. Jeg laver gerne kyllingerne klar aftenen inden, dækker dem til og stiller dem på køl til dagen efter.Fik du ikke marineret kyllingerne aftenen i forvejen, kan du lade dem trække mindst et par timer.
Rør yoghurt, citronsaft, lidt olivenolie og tomatpure sammen med tandoori krydderiblandingen. Vend kyllingestykkerne godt rundt, så alle flader bliver dækket.Dæk skålen til og opbevar på køl indtil du skal lave maden.
Varm lidt olie op i en pande og steg kyllingekødet sammen med marinaden til kødet får en fin stegeskorpe og er gennemstegt.
Tilsæt kokosmælken og rør den godt rundt, så krydderier og kokosmælk blandes sammen.
Koge igennem og lad gerne saucen koge lidt ind. Juster med krydderier, salt og friskkværnet peber. Giv et gavmildt drys fintsnittede friske krydderurter.
Server med sprøde kokosflager, ris eller blomkålsris, friskbagte naanbrød eller den dejlig salat.