4dløkologisk hvid quinoa der koges efter anvisning på posen og afkøles.
2håndfulde frisk grønkål - fintsnittet
1stkmellemstor agurk
2-3stkfaste blommer eller anden frugt som æble, pære, fersken eller lign. Skæres i mundrette skiver eller både.
1håndfuld friske mynteskud - fintsnittede, men hold nogle hele skud tilbage som pynt
1håndfuldmandler
½håndfuldsorte sesamfrø
Evt 1blokfeta (kan udelades)
Dressing:
1stkmoden økologisk citron - saft og lidt fintrevet skal
3-4spskgod og frugtig olivenolie
Evt 1fedhvidløg - knust
Lidtflagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
1håndfuldfriske krydderurter som f.eks. mynte, timian, oregano eller rosmarin - fintsnittede
Tilberedning
Start med at koge quinoaen, da den skal afkøles inden du samler salaten. Kog efter anvisning på pakken og bred den efterfølgende ud på et stykke bagepapir for hurtig afkøling.
Overhæld grønkålen med kogende vand. Dryp den af og dup den tør.TIP: Grønkålen har en lidt kedelig farve og konsistens hvis den ikke overhældes med kogende vand inden brugen. Efterfølgende er det vigtigt at duppe den godt tør, ellers kan den dejlige dressing ikke hænge fast i den våde blade.
Skær agurken igennem på langs og med en teske skrabes kernerne ud. Skær herefter agurken i skiver.
Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen. Smag den til og juster med salt og friskkværnet peber.Ønsker du den ekstra stærk, kan du fint tilsætte ekstra hvidløg og måske også lidt balsamico, hvis du ønsker det.
Jeg bruger gerne et stort fad, når en salat skal samles. Hæld den afkølede quiona og grønkålen over i et fad og vend det godt rundt (jeg bruger rene hænder) med dressingen.
Tilføj agurker, de fintsnittede mynteskud, blommer og mandler. Vend det hele godt rundt.TIP: Vil du tilføje ekstra smag og fedme, kan du tilføje fetaost.
Anret på et serveringsfad og pynt med ekstra mynteskud, blommer og mandler. Drys med sorte sesamfrø og måske lidt tynde strimler citronskal.TIP: Eventuelle rester smager skønt i madpakken dagen derpå.